[texworks] graphics problem

Benny Lautrup lautrup at nbi.dk
Wed Feb 24 11:08:12 CET 2010

Hi Bruno,

Thanks for your comment. 

Now I am not sure it is Mathematica that is the culprit in the embedding
problem. Adobe does not embed all fonts when they are proprietary. I am
using pctex mtpro2 Times-Roman fonts for the formulas in the LaTeX
manuscript, but I can't see how that can affect Mathematica, who cannot know
about it. 

My publisher requires all fonts to be embedded, and there are programs on
the net that will do it. But the process is cumbersome, so I'll first do it
when my 700p ms is finished.

It is, I believe, the Mathematica 7.01 ContourPlot that distorts the image
and causes the display error, as I wrote in my preceding mail.


-----Original Message-----
From: texworks-bounces at tug.org [mailto:texworks-bounces at tug.org] On Behalf
Of Bruno Voisin
Sent: 24. februar 2010 10:51
To: Discuss the TeXworks front end.
Subject: Re: [texworks] graphics problem

Le 24 févr. 2010 à 10:18, Benny Lautrup a écrit :

> Screen dump is included. 

So it is indeed a font issue: the digits disappear while the - signs remain.

These are from two different fonts:

- The - sign is in the Mathematica1 font which is embedded in graph.pdf.

- The digits are in the Times Roman font which is not embedded.

Here's exactly what Acrobat says regarding the Properties of graph.pdf.
There are strange indications on Times Roman being Type 1 (ie PostScript)
and "really" (?) TrueType.

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - www.avg.com 
Version: 9.0.733 / Virus Database: 271.1.1/2705 - Release Date: 02/23/10

More information about the texworks mailing list