[OS X TeX] Solution to LaTeXit and MacTeX 2008 problem

Todd Hufnagel hufnagel at jhu.edu
Fri Sep 19 21:52:29 CEST 2008

Thanks to all who replied to my post regarding blank output from  
LaTeXit. With offline help from Dick Koch, I discovered that the  
problem was with a custom .profile file I had created back when I  
upgraded to Leopard, which introduced a new method (path_helper) for  
dealing with paths. The upgrade confused LaTeXit, so based on a  
helpful hint (http://www.macosxhints.com/article.php?story=20071029190900872 
) I had modified .profile to go back to the old way (through the PATH  
variable). This change was apparently confusing the beta version of  
LaTeXit included in the MacTeX 2008 distribution.

I disabled the custom .profile, and now all is well - LaTeXit works  
just fine. Thanks again to Dick for his help, and to those who gave  
other suggestions.



Todd Hufnagel
Department of Materials Science and Engineering
Johns Hopkins University
102 Maryland Hall
3400 N. Charles Street
Baltimore, MD 21218-2681
410-516-6277/ Fax 410-516-5293
hufnagel at jhu.edu

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://tug.org/pipermail/macostex-archives/attachments/20080919/29e4ee47/attachment-0001.html 
-------------- next part --------------
----------- Please Consult the Following Before Posting -----------
TeX FAQ: http://www.tex.ac.uk/faq
List Reminders and Etiquette: http://www.esm.psu.edu/mac-tex/list/
List Archive: http://tug.org/pipermail/macostex-archives/
TeX on Mac OS X Website: http://mactex-wiki.tug.org/
List Info: http://email.esm.psu.edu/mailman/listinfo/macosx-tex

More information about the macostex-archives mailing list