[OS X TeX] XeTeX 0.86 & TexShop 1.35e typesets nonsense

christopher ciotti chris_ciotti at yahoo.com
Thu Sep 9 20:46:00 CEST 2004


On Sep 9, 2004, at 2:20 PM, Mika Luoma-aho wrote:

> I am wet -- no: soggy -- behind the ears.
>
> I installed XeTeX 0.86 on teTex on my G4 Panther, and the latest 
> version of TexShop (1.35e). In TexShop preferences, I added misc -> 
> personal script -> xelatex and changed typesetting -> default command 
> -> command listed below: xelatex. I saved my .tex files to unicode-8.
>
> As a result, I am typesetting nonsense: the documents look all wrong, 
> with odd graphics and no text anywhere to be seen. I hope I could 
> describe this better somehow.. there are no words..
>
> I tried changing prefs back to tex-like in random desperation, but 
> with disappointing results: the engine refuses to compile anything and 
> prompts an error with every command. Tried re-installing TexShop and 
> doing it all over again. Alas, all the trauma all over again. Now I am 
> about to panic. Please tell me there is a simple solution to all this. 
> Even small favours will do.
>

Are you still able to run pdflatex from the command line?  You could 
just use the command line on a flat text file while you debug the IDE.

BTW - what happens if you change the file encoding back to MacOSRoman?

HTH.

-- 
chris ciotti <chris_ciotti at yahoo.com>
http://www.keyserver.net/en/
Key ID: 0x0BD2B97A

--------------------- Info ---------------------
Mac-TeX Website: http://www.esm.psu.edu/mac-tex/
           & FAQ: http://latex.yauh.de/faq/
TeX FAQ: http://www.tex.ac.uk/faq
List Post: <mailto:MacOSX-TeX at email.esm.psu.edu>





More information about the Macostex-archives mailing list